Mijn naam is Ramona Roding (1984). Ik woon in het bruisende Breda samen met mijn vriend en ons dochtertje. 

 

Ik heb me gespecialiseerd in begeleiding voor ouders van een prematuur, dysmatuur of ziek geboren kindje en ben trotse eigenaar van Studio Liever. 

 

We konden ons geluk niet op, we waren net verhuisd naar ons nieuwe huis toen ik in 2016 zwanger bleek te zijn. Onze wens kwam uit. Wat als tweeling zwangerschap begon, eindigde uiteindelijk in een zwangerschap van één kindje. Met 21 weken braken mijn vliezen en na een aantal weken "rekken" werd uiteindelijk ons dochtertje veel te vroeg geboren. Er was geen roze wolk. Ik leefde in een rollercoaster en zat in de overlevingsstand. Er was geen ruimte voor mij en mijn emoties. Door alles vanuit mijn hoofd te benaderen had ik het gevoel controle te kunnen hebben en grip te kunnen houden op de situatie. Ik leefde afgesloten van de buitenwereld, had veel angsten, was emotioneel, prikkelbaar, geïrriteerd en continu alert. Een half jaar na de geboorte van onze dochter werd bij mij PTSS geconstateerd. Mede door professionele hulp en aandacht voor alles wat er gebeurd was heb ik deze periode een plek kunnen geven. En kwam er ruimte om weer verbinding te maken met mezelf. Hierdoor vond ik de balans in mijn leven weer terug. En ontstond er een enorme missie om te gaan doen wat ik nu doe!

 

HET MOMENT DAT IK WIST DAT IK HIER IETS MEE MOEST GAAN DOEN

 

Voor mijn zwangerschap was ik een workaholic, mijn dochter heeft mij laten inzien en misschien ook wel gedwongen hier anders naar te gaan kijken. Ik was hard voor mezelf en voor anderen en het heeft mij veranderd naar veel empathischer, meelevend en liever voor mezelf en anderen. Ik merkte dat ik landde in mezelf. Tijdens deze periode kwam ook naar voren dat ik hooggevoelig ben. Voor deze periode had ik hier geen weet van. Nu kan ik het inzetten als mijn kracht in het verbinding maken met andere mensen en inleven in personen en ervaringen.

 

Tijdens mijn angstige zwangerschap, de voortijdig gebroken vliezen, de vroeggeboorte en de periode hierna zocht ik naar begeleiding, hoe om te gaan met alles wat er gebeurde en was gebeurd. Maar dit was er niet. Dit gemis in combinatie met de verwerking heeft er bij mij de afgelopen jaren voor gezorgd dat er een sterkte behoefte ontstond om ouders zoals wij te begeleiden bij het verwerken en een plek geven van de vroeggeboorte. Maar ook het opnieuw in verbinding komen met jezelf en de balans weer terug krijgen om op die manier met positieve energie naar de toekomst te kunnen kijken.

 

Ouders van te vroeg geboren kinderen verdienen het om gehoord te worden. Ze verdienen het om gezien te worden en vooral dat er naar ze geluisterd wordt. Echt geluisterd, ook al vertellen ze het verhaal voor de honderdste keer. Het begrip rondom vroeggeboorte moet vergroot worden. Je kunt als omgeving een hele belangrijke rol spelen maar doe dit op de juiste manier anders creëer je alleen maar afstand. 

 

HIERUIT IS STUDIO LIEVER ONTSTAAN!

 

Ik begeleid vanuit mijn kernwaarden en mijn missie. Deze kernwaarden beschrijven mij en laten zien waar ik voor sta, wat voor mij belangrijk is en hoe ik met elkaar om wil gaan. En op basis waarvan ik het traject uitvoer.

 

MIJN KERNWAARDEN