Blog #3 - Liefde en respect voor elkaar

Lieve ouders van, op dit moment, een (extreem) te vroeg geboren kindje. In deze moeilijke, onvoorspelbare, angstige tijd denk ik aan jullie. Probeer ik me in te denken waar jullie op dit moment door heen gaan en weet ik dat dat een enorme uitdaging is. 

 

Ik herinner het me nog als de dag van gisteren. Ik kan het zelfs nog helemaal voelen in mijn lichaam. De angst die ik had als moeder van een veel te vroeg geboren meisje. De angst dat ze ziek zou worden. De angst voor alle complicaties die er zouden kunnen komen in het ziekenhuis. Maar ook de angsten toen ze thuis kwam. Midden in het RS seizoen, waarbij ik zo bang was dat ze hiervan, of überhaupt, ziek zou worden. 

 

Op dit moment ligt er een nog veel grotere uitdaging voor ons. Zowel in de ziekenhuizen als thuis. De wereld is in de ban van het Corona virus. Alle nodige maatregelen worden genomen om besmettingsgevaar zo klein mogelijk te houden. Om de meest kwetsbare mensen / mensjes binnen onze samenleving te beschermen. 

 

Ik kan me niet indenken hoe groot de angst en de uitdaging op dit moment is voor alle papa’s en mama’s met een kindje op de NICU of een veel te vroeg geboren kindje thuis. De extra maatregelen die genomen moeten worden bovenop de maatregelen die er altijd al waren op de NICU zowel door ouders als zorg professionals. De zorgen om je kindje maar ook om jezelf als ouder van zo’n vatbaar klein kindje. 

 

Laten we met z’n allen alle maatregelen respecteren en hier zorgvuldig mee om gaan zodat ook deze ouders hun kindje kunnen blijven bezoeken in het ziekenhuis, want dit is toch het allerbelangrijkste in deze toch al zware tijd!

 

Zorg goed voor elkaar en ik wens jullie ontzettend veel sterkte, hoop, kracht, vertrouwen en liefde toe!

Reactie schrijven

Commentaren: 0